.

.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Εθνική ομάδα ή παρεάκι που πάει εκδρομή στην Βραζιλία;


Μέσα σε ένα μήνα τα έχουμε δει όλα. Σέργιος, Καλομοίρα, Μενεγάκη, διαφημίσεις , πρωτοσέλιδα και 2 τραγικά φιλικά. Έβαλαν ακόμη και τον σοβαρό Φερνάντο Σάντος να πάρει μέρος σε διαφήμιση του χορηγού, την Τράπεζα Πειραιώς.

Είχαμε φωτογραφίες με την Μενεγάκη, ανακαλύψαμε και βγάλαμε ρεπορτάζ για  έναν Μάνο Σέργιο που μας τον πάσαραν σαν τον ευτυχισμένο τύπο που γίνεται κομμάτι της εθνικής. Την Καλομοίρα να τραγουδά  με μπλούζα της ομάδας και να φωτογραφίζεται με χαρά ανάμεσα στους παίκτες.

Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μιλάμε για ένα παρεάκι που πάει εκδρομή χωρίς να έχει πλάνο και σοβαρότητα για να παίξει στο Μουντιάλ. Δηλαδή τι διαφορετικό υπάρχει σε αυτήν την εθνική από την εθνική του 1994?. Πως στηριζόμαστε σε έναν τεχνικό που καλεί τους ίδιους και τους ίδιους , και θα φύγει μετά το Μουντιάλ; Πως θα χωνέψουμε ότι οι σχέσεις μερικών από των ποδοσφαιριστών είναι άριστες, ενώ στο πρωτάθλημα πήγαν να παίξουν μπουνιές; Πότε θα δούμε αυτούς που δεν τραβάνε να μένουν έξω για να πάψουν να πονάνε τα μάτια μας;

Η άποψη μου είναι λοιπόν,  ότι εκείνη η εθνική μπορεί να μην ήταν ομάδα αλλά είχε μια ποιότητα. Η σημερινή εθνική δεν έχει καθόλου ποιότητα και με οδηγό ότι λειτουργεί ομαδικά, μας δίνει ψεύτικες προσδοκίες  για το Παγκόσμιο κύπελλο. Στα πρόσφατα φιλικά με Πορτογαλία και Νιγηρία ταλαιπωρήθηκε η μπάλα  από τους παίκτες μας χωρίς να υπάρχει πάθος για να παιχτεί κάτι σοβαρό. Δεν είδαμε ένα σύστημα στην επίθεση ή μια φάση που θα μας ξεσηκώσει και θα μας πείσει ότι υπάρχει περίπτωση να δούμε λίγο ποδόσφαιρο.

Πιστεύω ότι οι εμφανίσεις της εθνικής αν συνεχιστεί αυτό το πανηγυράκι για ακόμα μια εβδομάδα, όπως θα πάει έτσι και θα γυρίσει. Έχει ήδη χαθεί ο στόχος της συγκέντρωσης και της σοβαρότητας που απαιτείται για να παίξεις στην μεγαλύτερη διοργάνωση του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου