.

.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Εξεταστική - Μουντιάλ σημειώσατε διπλό








Αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο σε όλους εμας τους άρρωστους με την στρογγυλή θεά φοιτητές. Σε εμας που έχουμε, εν μέσω Παγκοσμίου Κυπέλλου, εξετάσεις στα Πανεπιστήμια μας. 


Εντάξει, ας είμεθα ειλικρινείς: κάθε εξεταστική ψάχνουμε δικαιολογίες για να μην διαβάσουμε - τον χειμώνα φταίει το κρύο, το χιόνι, η βροχή και τα μπουμπουνητά που μας αποσπούν ενώ το καλοκαίρι απλά δεν μπορούμε να κλειστούμε σε τέσσερις τοίχους και να διαβάσουμε και προτιμούμε να καβαλήσουμε το τραμ ή το μηχανάκι του κολλητού μας και να πάμε για μπανάκι στο Yabanaki, στην Ακτή του Ήλιου και δεν συμμαζεύεται. Ας παραδεχτούμε όμως ότι με λίγη προσπάθεια, με λίγο ζόρισμα και με καμμιά θυσία (όπως να μην πάμε παραλία ή να μην πέσουμε για ύπνο το απόγευμα ή να μην παίξουμε playstation) λίγο διάβασμα βγαίνει. Δεν υπάρχει κάτι τόσο σπουδαίο που να σε αποσπά ολοκληρωτικά από την αποστολή σου, που δεν είναι άλλη από το να περάσεις κανά μάθημα από τα άπειρα που χρωστάς. Όχι τίποτε άλλο παρά μόνο για να μην ακούς μετά τα παράπονα του πατέρα σου για το πόσο αδιάφορος για την σχολή και, κατ'επέκτασην, για το μέλλον σου είσαι. 


Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο αναφορικά και με το Μουντιάλ..

Η κατάσταση είναι τόσο ζόρικη που δύσκολα περιγράφεται. Τα ίδια είχαμε και το 2012 με το Euro. Τα ίδια και φέτος το καλοκαίρι με το επερχόμενο Μουντιάλ..τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου με λίγα λόγια. 

Πως θα καταφέρουμε, για άλλη μια φορά, όλοι εμείς οι hardcore ποδοσφαιρόφιλοι να συνδιάσουμε το καθήκον με την μεγάλη μας αγάπη, την μπάλα? 

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι εφόσον οι αγώνες θα είναι απόγευμα και κυρίως το βράδυ, για εμας εδώ στην Ευρώπη, έχουμε όλη την ημέρα μπροστά μας για να κάνουμε το διάβασμα μας έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για ποδόσφαιρο το βράδυ. Εν μέρει αυτή η σκέψη είναι σωστή. 

Εμένα προσωπικά αυτή η σκέψη δεν με βοηθάει πολύ. Άμα ξέρω μόλις ξυπνάω ότι μέσα στην ημέρα έχει 4 αγώνες Μουντιάλ, όλη μου η προσοχή μοιραία στρέφεται εκεί - ψάχνω τις ομάδες, ρόστερ, αποτελέσματα, βλέπω στιγμιότυπα τους. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και ο παράγοντας στοίχημα. Και όπως όλοι ξέρουμε το στοίχημα θέλει διάβασμα. Που ο χρόνος για διάβασμα για την εξεταστική? 

Αν είστε γκαντέμηδες σαν εμένα και δίνετε τα μαθήματα κυρίως πρωινές ώρες - ακόμη και 8 το πρωί - τότε έχετε ακόμα έναν λόγο να πονοκεφαλιάζετε. Γιατί πολύ απλά αν υπολογίσουμε ότι οι αγώνες θα είναι βραδινοί και ότι διαρκούν κοντά δυο ώρες και αν προσθέσουμε και την εκπομπή που ακολουθεί μετά και δείχνει ανάλυση του αγώνα αλλά και τις καλύτερες φάσεις, τότε μας πήρε για τα καλά η νύχτα. Μετά πάει σαν αλυσίδα η κατάσταση: πέφτεις αργά για ύπνο, δεν ξεκουράζεσαι, ξυπνάς το πρωί σε κατάσταση απαλεψιάς και σκέφτεσαι 'που να τρέχω τώρα' και κοιμάσαι - ή ακόμα χειρότερα το πρωί ξυπνάς μεσημέρι και έχεις χάσει, εκτός από το μάθημα που υποτίθεται πως έδινες, και το μεσημεριανό της μαμάς σου. 

Μόνο ένα θαύμα θα μας σώσει και αυτή τη φορά μου φαίνεται..

Καλή τύχη και καλά ξεμπερδέματα σε όλους τους ομοιοπαθούντες!


Σημείωση: Ασφαλώς και το κείμενο είναι χιουμοριστικό.Mπορεί να είναι μεγάλος (σίγουρα ευχάριστος) μπελάς το Μουντιάλ μεσούσης της περιόδου των εξετάσεων ωστόσο με πρόγραμμα και οργάνωση συνδιάζονται χαλαρά και τα δύο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου