.

.

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Δεν υπάρχει ήττα στο λεξιλόγιο μας



Ο 4Ος τελικός του πρωταθλήματος τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να φεύγει με νίκη  (65-67)από το ΣΕΦ. Οι πράσινοι που βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο μετά το σπάσιμο της έδρας  που έκανε ο Ολυμπιακός την Πέμπτη το βράδυ στο Ο.Α.Κ.Α

Τα προγνωστικά έλεγαν άνετη νίκη του Ολυμπιακού ενώ ήταν και κάποιοι που διαφωνούσαν και τόνιζαν ότι  ο Παναθηναϊκός ξέρει τον τρόπο. Όλα αυτά περνάνε βέβαια σε δεύτερη μοίρα καθώς και πάλι γίναμε μάρτυρες των σκηνών που δεν λένε να φύγουν από τα Ελληνικά γήπεδα.

Κροτίδες, δυναμιτάκια και άλλα θορυβώδες  << παιχνίδια>> έκαναν  την εμφάνιση τους στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Ολυμπιακός κάλεσε τον κόσμο του να γεμίσει το γήπεδο για να πανηγυρίσουν σε περίπτωση νίκης την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο κόσμος του Ολυμπιακού  βρέθηκε δίπλα στην ομάδα για να βοηθήσει με την φωνή του και να σπρώξει την ομάδα  ψυχολογικά.

Έκει όμως βρέθηκαν οι συνηθισμένοι τύποι που έκαναν ένα γήπεδο να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Όταν στράβωσε το παιχνίδι για τους γηπεδούχους ακούγαμε τις κροτίδες να σκάνε η μία μετά την άλλη. Ο εκφωνητής έκανε συστάσεις απ ‘ τα μικρόφωνα αλλά οι ανεγκέφαλοι συνέχιζαν στο ίδιο μοτίβο.  Η τηλεοπτική κάμερα σε μια στιγμή κουνήθηκε δατά υ δίνοντας μας να καταλάβουμε πόσο κοντά έπεσε η κροτίδα.

Σαν να μην έφτανε αυτό  στο τέλος του αγώνα είχαμε κι άλλες ομορφιές  κατά την αποχώρηση της ομάδας του Παναθηναϊκού στα αποδυτήρια. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό στο Σ.Ε.Φ, δεν γίνεται να ξεχάσουμε  πέρισυ πως ο διαιτητής διέταξε την εκκένωση του γηπέδου κάτι που έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.Σαν να μην έφτανε αυτό τα επεισόδια συνεχίστηκαν και στους εξωτερικούς χώρους του γηπέδου με τους φίλους του Ολυμπιακού να ξεσπούν στην αστυνομία.

Όλα αυτά μας δείχνουν ότι δεν θα αλλάξουμε ποτέ σαν χώρα στο αθλητικό κομμάτι  και δεν θα δεχόμαστε τις ήττες και την ανωτερότητα του αντιπάλου.Ας ελπίσουμε να δούμε καλύτερη εικόνα στο  Ο.Α.Κ.Α  όπως έχει γίνει στα 4 φετινά παιχνίδια των ομάδων στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου