.

.

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Το ποδόσφαιρο πεθαίνει


Η εξέλιξη στο χώρο του ποδοσφαίρου γίνεται με γοργά βήματα και με αλλαγές που το κάνουν λιγότερο ελκυστικό. Έχει χαθεί  η φαντασία του αθλήματος και την θέση τους έχουν πάρει η αντοχή και η τακτική.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια για να δούμε πραγματικά έναν παίκτη  ο οποίος να μαγεύει με τις ντρίπλες του το κοινό και να χορεύει στο χορτάρι με την μπάλα στα πόδια. Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν μεγάλες προσωπικότητες, αλλά το παιχνίδι έχει φέρει  παρασύρει και αυτούς στους δικούς του κανόνες.

Τα παιχνίδια τακτικής έχουν κάνει το ποδόσφαιρο να είναι ανούσιο και άνοστο.  Το αδιάκοπο τρέξιμο από 22 αθλητές που μοιάζουν με δρομείς παρά με ποδοσφαιριστές έχει φέρει δυσαρέσκεια στο κοινό που δεν απολαμβάνει το ίδιο  θέαμα με προηγούμενα έτη.Οι παίκτες αξίας δεν μπορούν να αποδώσουν  τα πράγματα που φιλοδοξεί το κοινό να δει.

Οι τακτικές των προπονητών  οδηγούν σε ένα παιχνίδι κέντρου με λιγοστές φάσεις στις εστίες. Οι ομάδες καταναλώνονται σε διαρκείς πάσες   με σκοπό να κερδίσουν με μισό μηδέν. Αυτό  μας οδηγεί όσο περνούν τα χρόνια να  ξεχνάμε την ουσία του ποδοσφαίρου που είναι το γκολ και το θέαμα.

Το ποδόσφαιρο πεθαίνει και μετονομάζεται σε μπάλα. Οι στιγμές που μας πρόσφεραν ο Ρονάλντο , ο Ζιντάν και ο Ροναλντίνιο την προηγούμενη δεκαετία  καθώς  και οι Μαραντόνα με τον Πελέ  πιο παλιά έχουν περάσει ανεπίστρεπτη.

Τα σημερινά αστέρια της εποχής αρχίζουν να μπαίνουν στα καλούπια αυτής της νέας μόδας και δύσκολα θα γεννηθούν νέοι ταλαντούχοι τεχνίτες και φαντεζί ποδοσφαιριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου