.

.

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Αγώνας μηνών κρίνεται σε μια στιγμή!!!


Πολιτική...ένας όρος που όσο περνάει ο καιρός, χάνει τα όσα θετικά στοιχεία του έχουν απομείνει και απωθεί πολύ τους νέους να ασχοληθούν  ενεργά με τα κοινά του τόπου τους.Έτσι λοιπόν,εμείς οι νέοι , έχουμε αφήσει την τύχη και το μέλλον μας σε ανθρώπους που έχουν αποδείξει κατά καιρούς ότι είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν  την χώρα που λέγεται Ελλάδα.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, δυστυχώς μάλλον, οι εκλογές είναι ένας δημοκρατικός θεσμός , ο οποίος  επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Ένας από αυτούς , ίσως και ο βασικότερος παράγοντας είναι το χρήμα. Κάνεις έναν καθαρό και τίμιο αγώνα, όλοι σου υπόσχονται πως είναι στο πλευρό σου και όταν έρθει η ώρα της κάλπης ξαφνικά γίνεσαι ένας άγνωστος, ένας ξένος. Το παραξένο της υπόθεσης είναι ότι συμπεριφέρονται λες και εσύ έχεις κάνει κάποιο λάθος, σαν να είσαι η αιτία του κακού.

Η δικαίωση όμως, μπορεί να μην ήρθε την Κυριακή των εκλογών, αλλά την Δευτέρα μετά από αυτές. Αν και «ηττημένος», νιώθεις νικητής!!! Νικήτης γιατί τόσος κόσμος στάθηκε στο πλευρό σου ... πολύ απλά επειδή πίστεψε σε σένα και σου έδειξε εμπιστοσύνη. Νικήτης γιατί όσοι δεν σου φέρθηκαν σωστά, όταν τους λες μια απλή καλημέρα δεν μπορούν να σε κοιτάξουν στα μάτια και να σε καλημερίσουν. Νικητής γιατί μπορεις να κυκλοφορείς στην κοινωνία με ψηλά το κεφάλι.

Βέβαια, η ενασχόληση σου με την πολιτική έχει και αρκετά θετικά στοιχεία. Γνωρίζεις κόσμο και ανθρώπους , που το μοναδικό κοινό στοιχείο σου με αυτούς μπορεί να είναι η πολιτική.Παίρνεις καινούριες ιδέες, μαθαίνεις από αυτούς γεγονότα που ίσως να μην τα μάθαινες ποτέ. Είναι με δύο λέξεις η πολιτική...μάθημα ζωής!!! Ααα και κάτι τελευταίο, όταν μπαίνεις στον χορό θα χορέψεις, οπότε δύσκολα μπορείς να τα παρατήσεις. Σε πέντε χρόνια θα ξανάχουμε εκλογές ,και ίσως τότε ο ελληνικός λαός να μην επηρεαστεί από το χρήμα και να κοιτάξει το μέλλον των παιδιών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου