.

.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Σαν σήμερα: σέντρα στο Μουντιάλ του 1962


Σαν σήμερα, 30 Μαΐου, το 1962 ξεκίνησε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Χιλής. Το Μουντιάλ της Χιλής ήταν η έβδομη διοργάνωση και διεξήχθη από τις 30 Μαΐου ως τις 17 Ιουνίου. Συμμετείχαν συνολικά 16 ομάδες - 1 από την Βόρεια Αμερική, 5 από την Νότια Αμερική και 10 από την Ευρώπη - και κυπελλούχος αναδείχθηκε, για δεύτερη φορά στην ιστορία της, η Βραζιλία η οποία κέρδισε στον μεγάλο τελικό 3-1 την Τσεχοσλοβακία. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε 4 πόλεις: στην Αρίκα, στην Ρανκάγουα, στο Σαντιάγο και στην Βίνια ντελ Μαρ.   Συνολικά σημειώθηκαν 89 τέρματα σε 32 παιχνίδια.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1962 δήλωσαν ενδιαφέρον να διοργανώσουν οι Δυτική Γερμανία, Αργεντινή και Χιλή, ωστόσο οι Γερμανοί, πρίν την διαδικασία της ψηφοφορίας, αποσύρθηκαν από την διαδικασία. Στην τελική ψηφοφορία που έλαβε χώρα στην Λισαβόνα η Χιλή συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους και ανέλαβε την διοργάνωση.
Η τελευταία φορά που έγινε Μουντιάλ σε χώρα της Λατινικής Αμερικής ήταν δώδεκα χρόνια πριν, όταν η Βραζιλία φιλοξένησε το Μουντιάλ του 1950. 

Οι 16 χώρες που έδωσαν το παρών στα γήπεδα της Χιλής

Ευρώπη
Αγγλία
Βουλγαρία
Τσεχοσλοβακία
Ουγγαρία
Ιταλία
Ισπανία
Σουηδία
Σοβιετική Ένωση
Δυτική Γερμανία
Γιουγκοσλαβία

Βόρεια Αμερική
Μεξικό

Νότια Αμερική
Βραζιλία
Αργεντινή
Ουρουγουάη
Χιλή
Κολομβία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου