.

.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Αυτοί που φεύγουν...αυτοί που έρχονται...


Λίγες ώρες πριν την έναρξη της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής γιορτής του πλανήτη, το thiseos-sport σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που θα συμμετάσχουν για τελευταία φορά σε τελικά Παγκοσμίου κυπέλλου και τους ποδοσφαιριστές, που το εφετινό Μουντιάλ θα είναι το παρθενικό τους. Ως ποδοσφαιρόφιλοι έχουμε γίνει θεατές σε αρκετές υποστολές σημαιών, όπως θα γίνει και φέτος στην Βραζιλία. Οι παλιοί φεύγουν και οι νέοι έρχονται…

Φεύγουν…

Τζιανλουίτζι Μπουφόν (36 ετών): Τα λόγια ίσως είναι περιττά για τον Ιταλό πορτιέρο. Στα 36 του πλέον, ο Μπουφόν ετοιμάζεται για το 5ο Μουντιάλ της καριέρας του, αφού βρισκόταν στην αποστολή της Σκούατρα Τζούρα το 1998, ενώ από το Μουντιάλ του 2002 πήρε και φανέλα βασικού. Παγκόσμιος πρωταθλητής, πρωταθλητής Ευρώπης και Ιταλίας με την φανέλα της μεγάλης του αγάπης , της Γιουβέντους, ο Μπουφόν εύχεται να συνεχίσει τις επιτυχίες και εφέτος στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Ντιντιέ Ντρογκμπά (36 ετών): Αν και έχει φτάσει και εκείνος τα 36 χρόνια, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του. Ενώ όλοι περίμεναν έναν Ντρογκμπά που απλώς θα έκλεινε την καριέρα του στην Γαλατάσαραϊ , ο Ιβοριανός επιθετικός με τις εμφανίσεις του ανάγκασε αρκετούς προπονητές να σκεφτούν  να τον εντάξουν στο δυναμικό των ομάδων τους. Σαν Ελληνάρες που είμαστε, ας     ευχηθούμε ο Ντρογκμπά να βρεθεί σε άσχημη κατάσταση, μιας και θα τον συναντήσουμε στην φάση των ομίλων.

Μίροσλαβ Κλόζε (36 ετών): Σπάει κάθε ρεκόρ ο ,πολωνικής καταγωγής, Γερμανός επιθετικός. Πριν  λίγες μέρες έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με την φανέλα των Πάντσερ, φτάνοντας τα 69 τέρματα, ξεπερνώντας κατά ένα γκολ τον  μεγάλο Γκέρντ Μύλερ. Με 14 τέρματα στα τρία προηγούμενα Μουντιάλ, ο επιθετικός της Λάτσιο ελπίζει σε μια ανάλογη παρουσία του στα γήπεδα της Βραζιλίας.


Αντρέα Πίρλο (36 ετών): Μετά τον Μπουφόν, και ο Πίρλο με την σειρά του θα συμμετάσχει για τελευταία φορά σε τελικά Παγκοσμίου κυπέλλου. Ο ¨μαέστρος¨ της Γιουβέντους και της Ιταλίας βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αν και στα 35 του, με τον τεχνικό των Ιταλών, Κλαούντιο Πραντέλι να βασίζεται πάνω του.  

Ντιέγκο Φορλάν (35 ετών): Ο Ουρουγουανός στράικερ για πολλούς έχει ξεχαστεί, είτε επειδή δεν αγωνίζεται πλέον στην Ευρώπη είτε επειδή ο Σουάρες έχει μαγνητίσει όλα τα βλέμματα επάνω του. Μπορεί να μην υπολογίζεται για την βασική ενδεκάδα, ωστόσο ο Φορλάν είναι πραγματικός killer και αν χρησιμοποιηθεί σίγουρα θα προκαλέσει αρκετούς μπελάδες στις αντίπαλες άμυνες.



Φράνκ Λάμπαρντ (35 ετών): Ο αγέραστος μέσος , που αποτελεί παρελθόν από την αγαπημένη του Τσέλσι, εύχεται αυτό το Μουντιάλ να έχει θετική κατάληξη για τα Λιοντάρια. Μπορεί να έχει κατακτήσει τα πάντα με την φανέλα των Λονδρέζων, ωστόσο με την Εθνική Αγγλίας δεν είχε τις ανάλογες επιτυχίες.



Στίβεν Τζέραρντ (34 ετών): Ο έτερος κεντρικός μέσος της Εθνικής Αγγλίας και αρχηγός της ομάδας, Στίβεν Τζέραρντ, έδειξε με τις εμφανίσεις του με την  φανέλα της Λίβερπουλ, ότι αν και στα 34 του συνεχίζει να είναι ο Τζέραρντ που όλοι ξέρουμε και γνωρίσαμε στα γήπεδα. Ο ίδιος μαζί με τον Λάμπαρντ, ίσως θα δώσουν το κάτι παραπάνω στην εφετινή διοργάνωση, για να κλείσουν με τον ιδανικότερο τρόπο την καριέρα τους με την φανέλα των Λιονταριών.

Τσάβι Ερνάντες (34 ετών):  Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής; Πρωταθλητής Ισπανίας και Ευρώπης με την Μπαρτσελόνα, δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης και μια πρωταθλητής κόσμου με την φανέλα των «Φούριας Ρόχας». Ο Ισπανός μέσος δεν πραγματοποίησε τόσο καλή σεζόν με τους Μπλαουγκράνα και ίσως αυτό να του στερήσει και την θέση στην βασική ενδεκάδα. Τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές όμως, σε κάτι τέτοια παιχνίδια δείχνουν το ποδοσφαιρικό τους μεγαλείο και εγωισμό, οπότε ίσως ο Ντελ Μπόσκε να τον ρίξει στην μάχη από την αρχή των αναμετρήσεων.

Σαμουέλ Ετό (33 ετών): Ο Καμερουνέζος επιθετικός, με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε με την φανέλα της Τσέλσι, έδειξε αναγεννημένος και έτοιμος για το Μουντιάλ. Όλη η εθνική ομάδα του Καμερούν βασίζεται πάνω του, ελπίζοντας πως θα πάρει στις πλάτες του ολόκληρη την ομάδα. Έχει πετύχει 37 τέρματα σε 66 συμμετοχές με την φανέλα των αδάμαστων λιονταριών, από τα οποία τα 3 είναι στις τρεις προηγούμενες φορές που βρέθηκε το Καμερούν σε Μουντιάλ (2010,2002,1998).


Έρχονται…

Πόλ Πογκμπά (21 ετών): Το ανερχόμενο αστέρι της Εθνικής Γαλλίας, ο Πογκμπά, ¨πετούσε¨ φλόγες με την φανέλα της Γιουβέντους και σαν αποτέλεσμα, ο τεχνικός των πετεινών, Ντιντιέ Ντεσάμπ τον πήρε στην αποστολή για τα γήπεδα της Βραζιλίας. Αν και μόλις 21 ετών, ο Γάλλος μέσος είναι γεμάτος υποσχέσεις και ελπίζει η παρθενική του συμμετοχή σε Μουντιάλ να ¨φέρει¨ γούρι στους τρικολόρ.

Νεϊμάρ Τζούνιορ (22 ετών): Πρώτο Μουντιάλ και για το μεγάλο αστέρι της Βραζιλίας, τον Νεϊμάρ που φιλοδοξεί να στεφθεί πρωταθλητής κόσμου με την φανέλα της Σελεσάο. Ο Νεϊμάρ, μαζί με τους άλλους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Βραζιλίας, θα δώσουν μεγάλη μάχη για να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στην χώρα τους.  

Όσκαρ Ντος Σάντος (22 ετών):  Ο δεύτερος Βραζιλιάνος που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο κύπελλο είναι ο Όσκαρ. Ο μεσοεπιθετικός της Τσέλσι, είναι από τα βασικά όπλα του Φελίπε Σκολάρι, που τον προορίζει για την βασική ενδεκάδα. Οι αριθμοί άλλωστε μιλούν από μόνοι τους, ο Όσκαρ σε 31 συμμετοχές με την φανέλα της Σελεσάο έχει πετύχει 9  τέρματα και είναι μόλις 22 ετών!!!

Μάριο Γκέτσε (22 ετών): Για πολλούς είναι το μεγαλύτερο αστέρι της Εθνικής Γερμανίας. Ο Γκέτσε έκανε φοβερά παιχνίδια με την φανέλα της Ντόρτμουντ την περασμένη σεζόν, ενώ ανάλογη πορεία είχε και με την φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Οι «πάντσερ» ταξίδεψαν στην Βραζιλία για να στεφθούν πρωταθλητές κόσμου, βασιζόμενοι στο φοβερό υλικό που διαθέτει η εφετινή ομάδα.

Εντέν Αζάρ (23 ετών): Επιστροφή σε τελική φάση Μουντιάλ έπειτα από 12 χρόνια για το Βέλγιο. Με ένα από τα καλύτερα ρόστερς των εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας, οι Βέλγοι φιλοδοξούν να αποτελέσουν την μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης. Το μεγάλο τους αστέρι δεν είναι άλλος παρά ο Αζάρ της Τσέλσι, που μας έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να πάρει το Βέλγιο από το «χεράκι» και να το οδηγήσει αρκετά ψηλά.

Μάριο Μπαλοτέλλι (23 ετών): Ο «σούπερ» Μάριο, αν και πολλοί έχουμε την εντύπωση ότι παίζει χρόνια ποδόσφαιρο, λόγω του εκκεντρικού του χαρακτήρα, το εφετινό Μουντιάλ θα είναι το πρώτο στην καριέρα του. Αν και περιφέρεται δεξιά και αριστερά σε διάφορες ομάδες ( Ίντερ,Μάντσεστερ Σίτυ,Μίλαν), ο Μπαλοτέλλι  πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα της Σκουάντρα Τζούρα και είναι το βασικό όπλο της επίθεσης των γειτόνων μας.


Ντάνιελ Στάριτζ (24 ετών): Αν κάποιος τον ρωτούσε πέρσι αν θα βρίσκεται στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ίσως να απαντούσε όχι. Ο λόγος για τον Στάριτζ ,που με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την φανέλα της Λίβερπουλ , κέρδισε μια θέση στην αποστολή των Άγγλων και κατά πάσα πιθανότητα και μια θέση στην βασική ενδεκάδα. Με μόλις 12 συμμετοχές και 4 γκολ με την Εθνική , ο Άγγλος επιθετικός σημείωσε 21 τέρματα σε 29 αγώνες στο αγγλικό πρωτάθλημα  και έτσι ο Χότσον τον συμπεριέλαβε στην αποστολή.  

Ντιέγκο Κόστα (25 ετών): Ήταν από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στην Ευρώπη την σεζόν που μας πέρασε. Οδήγησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στην κατάκτηση της Πριμέρα Ντιβιζίον καθώς και στον τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ. Ωστόσο, αυτό που απασχόλησε τους φιλάθλους ήταν για το ποια εθνική ομάδα θα επέλεγε  να αγωνιστεί. Μεταξύ Βραζιλίας και Ισπανίας, ο Ντιέγκο Κόστα επέλεξε τους Ίβηρες ίσως γιατί ταιριάζει πιο πολύ στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας του Ντελ Μπόσκε.



Ίβαν Ράκιτιτς (26 ετών): Πραγματικά η σεζόν που πέρασε πρέπει να  ήταν η καλύτερη στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο Ράκιτιτς κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ με την Σεβίλλη, πήρε μεταγραφή πριν λίγες μέρες στην Μπαρτσελόνα , ενώ το κερασάκι στην τούρτα είναι η παρθενική του συμμετοχή σε Μουντιάλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου