.

.

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Η πολυτάραχη καριέρα του νέου αρχιδιαιτητή της Σούπερ Λίγκ. Αυτός θα φέρει την διαφάνεια ;


Ο Χιου Ντάλας  κατάγεται από την Σκωτία και έχει γεννηθεί στις  26 Οκτωβρίου 1957. Έχει διαιτητεύσει σε 2 Παγκόσμια κύπελλα, το 1998 και το 2002. Μάλιστα το 2002 ήταν 4ος διαιτητής στον τελικό Βραζιλίας-Γερμανία. Επίσης έχει σφυρίξει για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1996, τον τελικό του Κυπέλλου Ουέφα το 1999 και σε αρκετά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λίγκ.

Η καριέρα του ως διαιτητής μπορεί να χαρακτηριστεί αμφιλεγόμενη καθώς σε ένα παιχνίδι μεταξύ Ρέιντζερς και Σέλτικ  τον Μαιο το 1999 όπου κρινόταν το πρωτάθλημα, κατηγορήθηκε από τους ανθρώπους της Σέλτικ για ευνοϊκή μεταχείριση υπέρ της Ρέιντζερς.Το παιχνίδι διακόπηκε για λίγο  καθώς τραυμάτισαν οι οπαδοί τον Ντάλας πετώντας του ένα νόμισμα στο κεφάλι .Αφού συνέχισε τον αγώνα οι οπαδοί της Σέλτικ έριξαν έναν ανεμιστήρα  πάνω με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο και ο αγώνας να καταλογισθεί υπέρ της Ρείντζερς 3-0.

Στο Euro του 2000 καταλόγισε ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Ιταλίας στον αγώνα Ιταλία-Τουρκία όπου έκρινε και το αποτέλεσμα. Οι Τούρκοι είχαν φριχτά παράπονα από τον Ντάλας για όλες τις αποφάσεις του εκείνη την μέρα. Η ουέφα των διόρισε στους ημιτελικούς ως τέταρτο διαιτητή επηρεασμένη από τα παράπονα των ομάδων.

Το Μάρτιο του 2001 στον  αγώνα Τσάμπιονς λιγκ  Μίλαν-Ντεπορτιβο Λα Κορούνια ο Ντάλας χρειάστηκε την συνδρομή της αστυνομίας για να φύγει από το Σαν Σίρο καθώς οι οπαδοί της Μίλαν  του πέταξαν αρκετά αντικείμενα ανάμεσα σε αυτά φρούτα και αναπτήρες.

Η Εθνική Πορτογαλίας στο Euro του 2000 είχε αρκετά παράπονα και δεν ξέχασε τον Ντάλας καθώς αντιτάχθηκε στην επιλογή της ΦΙΦΑ να τον διορίσει διαιτητή σε παιχνίδι της εναντίον της Πολωνίας για το Μουντιάλ του 2002.

Τελικά ο Ντάλας κρέμασε την σφυρίχτρα του και  διορίστηκε επικεφαλής διαιτησίας στο Σκωτσέζικο πρωτάθλημα την περίοδο 2009 όπου και εκεί είχε διαμάχες με πρόεδρους ομάδων και κατηγορήθηκε από τον βοηθό διαιτητή Στίβεν Γκρέιβεν ότι προσπάθησε να τον πείσει να υποστηρίξει λέγοντας ψέματα, τον διαιτητή Μακ Ντοναλντ για μια λάθος απόφαση του τελευταίου.

Τελικά απολύθηκε στις 26 Νοεμβρίου του 2010 καθώς η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία έστειλε e-mail στην ΕΠΣ της Σκωτίας κατηγορώντας των Ντάλας ότι είχε στείλει email αναφερόμενο στον ΠΑΠΑ με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όλα αυτά ερευνήθηκαν από  την Ιρλανδό δημοσιογράφο Φιλ Μακ Γκιόλα Μπέιν η οποία ανάγκασε την Σκωτσέζικη ομοσπονδία να ερευνήσει το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου