.

.

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Εθνική: Δεν φταίει ο Καρνέζης


Ο Ορέστης Καρνέζης κατηγορείται  άδικα από τους  Έλληνες  ‘’ παντογνώστες και προπονητές’’ , για την παρουσία  του στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα χωρίς να φταίει.

 Το βράδυ της Κυριακής η ομάδα μας πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στην ιστορία της. Έπαιξε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, κυριάρχησε και έχασε τρομερές ευκαιρίες για να πάρει την πρόκριση στους 8 του Μουντιάλ. Δεν τα κατάφερε όμως γιατί εκείνη την βραδιά  η τύχη της έστριψε την πλάτη.

Έτσι ενώ όλοι να τα βάζουν με την τύχη μας , εξαπολύουν ευθύνες  και στοχοποιούν ποδοσφαιριστές για τον αποκλεισμό. Καλά καλά δεν είχαμε  ρίξει σφυγμούς από την ένταση στον ΚΑΝΑΠΕ μας , και έβλεπες  τιτιβίσματα ειρωνείας και απαξίωσης για τον έλληνα γκολκίπερ.

Η διαδικασία των πέναλτι είναι από τις δυσκολότερες που έχει να αντιμετωπίσει ένας τερματοφύλακας στην καριέρα του. Όλοι στηρίζουν τις ελπίδες τους πάνω του. Όλοι περιμένουν να έχει τύχη σε συνδυασμό με την ικανότητα του και να  γίνει ήρωας. Άλλοι λένε ότι πρέπει να πέσει σε μια γωνία και ότι γίνει . Ο Ορέστης προσπάθησε. Έπεσε από την μια έπεσε από την άλλη αλλά δεν βρήκε την μπάλα για να την διώξει. Κάτι που το κατάφερε ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας στο πέναλτι του Γκέκα. Αλλά αν ο Γκέκας είχε σουτάρει από τα δεξιά θα άξιζε  η θεαματική βουτιά;

Το θέμα όμως είναι ότι κατηγορούν ένα παιδί που έχει παλέψει για να σώσει την καριέρα του και έχει επιστρέψει από σίγουρη καταστροφή.  Ένα άνθρωπο που  δεν ξέρου ότι δούλεψε σκληρά  για να αποδείξει την αξία του και αν δεν ήταν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα που τον πίστευε δεν θα τον βλέπαμε σε τέτοιο επίπεδο. Χαρακτηριστικά στις 2-2-2011 έφαγε γκολ  από τα 40 μέτρα στο 95’ από τον Μίτσελ σε ένα παιχνίδι κυπέλλου και ο Παναθηναϊκός έχασε την πρόκριση από την ΆΕΚ .Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν τραυματίας και έπαιζε 10 ολόκληρα λεπτά με θλάση.Όλοι πίστεψαν ότι εκεί τελείωσε η καριέρα του κάτι που έγινε ακόμα πιο πιστευτό όταν στις 17-9-2011 σε ένα παιχνίδι με τον Ατρόμητο έκανε μια χαζή έξοδο, έπιασε την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής  και αποβλήθηκε μόλις  στο 3’ λεπτό.

Όλα αυτά τα ξεπέρασε και κατάφερε να πάρει και πάλι φανέλα βασικού, κερδίζοντας την από  ένα μεγάλο και εξελίξιμο αστέρι, τον Στέφανο Καπίνο. Ο Ορέστης  το 2012 έκανε καταπληκτική σεζόν και έσωσε το τριφύλλι από σίγουρες ήττες. Η επιβράβευση του ήταν να πάρει μεταγραφή στην Ουντινέζε και από εκεί να δοθεί στην Γρανάδα. Με την Γρανάδα δεν κατάφερε να παίξει πολύ αλλά έδειξε την αξία του στον αγώνα πρωταθλήματος με την Μπαρτσελόνα όπου κατέβασε ρολά στον Μέσι και την παρέα του και έκοψε πολύτιμους βαθμούς από την ομάδα της Καταλονίας.

Έρχονται λοιπόν κάποιοι που παρακολουθούν  ελάχιστα μια ομάδα και έναν αθλητή για να τον στήσουν στον τοίχο και να τον βαρούν ανελέητα αγνοώντας τι έχει  πετύχει στην καριέρα του κι αν αξίζει να βρίσκεται σε αυτήν την θέση.

ΝΑΙ λοιπόν ο Καρνέζης το άξιζε και με το παραπάνω να είναι ο βασικός τερματοφύλακας. Γιατί αν δεν έκανε την απόκρουση με την Ιαπωνία δεν θα βρισκόταν η Ελλάδα στους 16…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου