.

.

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Οι "άτυχοι" του Μουντιάλ της Βραζιλίας




Όσο πλησιάζει η μεγάλη μέρα της 12ης Ιουνίου τόσο και πιο πολύ ανεβαίνει η αγωνία για το φετινό Μουντιάλ της Βραζιλίας. Όπως και κατά την διάρκεια της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης , έτσι και πριν από την έναρξή της, την παράσταση κλέβουν οι ποδοσφαιριστές. Αν και για την πρώτη περίπτωση είναι λογικό και αναμενόμενο, για την δεύτερη δυστυχώς έχουμε αρνητικούς πρωταγωνιστές. Αρνητικούς όχι γιατί έκαναν κάτι, αλλά γιατί δεν θα κάνουν…δεν θα δώσουν το παρόν στο Μουντιάλ, είτε λόγω μη πρόκρισης της Εθνικής τους ομάδα στα τελικά, είτε μη επιλογής του στην 23αδα της αποστολής , είτε ακόμη και λόγω τραυματισμού.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά, ξεκινώντας από τους παίχτες των οποίων οι ομάδες δεν κατάφεραν να προκριθούν στα τελικά στου Παγκοσμίου κυπέλλου.

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς: Τα λόγια είναι περιττά, για το αν θεωρείται μεγάλη η απουσία του Σουηδού σούπερ σταρ από τα γήπεδα της Βραζιλίας. Το δήλωσε άλλωστε και ο ίδιος σημειώνοντας πως : Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένα Μουντιάλ χωρίς εμένα είναι κάτι που δεν αξίζει να το παρακολουθήσει κανείς. Άρα, δεν έχει νόημα να περιμένει κανείς το Παγκόσμιο Κύπελλο»



Γκάρεθ Μπέιλ: Μπορεί πριν λίγες μέρες να στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης με την Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο ο αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός δεν θα δώσει το παρόν στην κορυφαία γιορτή του ποδοσφαίρου. Ο Ουαλός σταρ ίσως να έχει την ίδια μοίρα με τον Ράιν Γκιγκς, ο οποίος μπορεί να κατέκτησε τα πάντα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά δεν συμμετείχε σε καμία σπουδαία ποδοσφαιρική διοργάνωση με την φανέλα της Ουαλίας. Ας ελπίσουμε να καταφέρει ο Μπέιλ αυτό που δεν κατόρθωσε ο μεγάλος Γκιγκς…


Αρντά Τουράν: Ίσως ο Τούρκος επιθετικός έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με τα χρώματα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Πρωταθλητής Ισπανίας και παραλίγο και πρωταθλητής Ευρώπης…ωστόσο αυτό δεν του εξασφάλισε την παρουσία του στο Μουντιάλ. Η Εθνική του ομάδα απογοήτευσε στα προκριματικά και έτσι η Τουρκία θα πάρει απουσία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.


 Υπάρχουν όμως και ποδοσφαιριστές, που η εθνική τους χώρα θα δώσει κανονικά το παρόν , ωστόσο οι ίδιοι θα απουσιάσουν λόγω επιλογής προπονητή.

Σαμίρ Νασρί: Βόμβα μεγατόνων έσκασε όταν ανακοινώθηκε η αποστολή της Εθνικής Γαλλίας για το Μουντιάλ. Εκτός της αποστολής των τρικολόρ ο Νασρί…ποιος να το περίμενε, φοβερή παρουσία στην Πρέμιερ Λιγκ με την Μάντσεστερ Σίτυ ( πρωταθλήτρια) και όμως εκτός Μουντιάλ. Τι να πούμε… ίσως ο Nτεσάμπ να ξέρει καλύτερα…



Κάρλος Τέβες: Όλα τα αστέρια της Εθνικής Αργεντινής θα βρίσκονται στα γήπεδα της Βραζιλίας εκτός από τον Κάρλος Τέβες. Όχι…δεν είναι τραυματίας ούτε και έθεσε εαυτόν εκτός Εθνικής, απλώς ο τεχνικός των Μπιανκοσελέστε, Αλεχάντρο Σαμπέλα δεν τον συμπεριέλαβε λόγω τακτικής.



Η τετράδα της Βραζιλίας: Κι όμως , παίχτες σαν τους Κακά,Ρομπίνιο,Μόουρα και Ροναλντίνιο βρίσκονται εκτός Παγκοσμίου κυπέλλου και μάλιστα με διοργανώτρια την πατρίδα τους. Μπορεί να βρει δικαιολογία ο Φελίπε Σκολάρι ότι έχει τόσες επιλογές που αναγκαστικά θα άφηνε κάποια από τα αστέρια του έξω.
Υ/Γ Ο Σκολάρι είσαι κόουτς, θα μπορούσες να τα μαγειρέψεις ωραία και να τους χωρέσεις στην αποστολή, εκτός και αν δεν σου κάνουν.



Τέλος, οι άτυχοι ποδοσφαιριστές που θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμού.


Θίο Γουόλκοτ: Για ακόμη μια φορά, η ατυχία χτύπησε την πόρτα του βραχύσωμου μεσοεπιθετικού, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών. Ο σοβαρός τραυματισμός του στις αρχές του 2014, στον αγώνα κυπέλλου κόντρα στην Τότεναμ θα του στερήσει την συμμετοχή του στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.




Κυριάκος Παπαδόπουλος: Ο μεγάλος άτυχος της Εθνικής μας. Μετά από την πολύμηνη απουσία του λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο, ο Έλληνας αμυντικός επέστρεψε , ωστόσο η μοίρα του έπαιξε βρώμικο παιχνίδι , αφού στην επανεμφάνισή του υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης. Σαν αποτέλεσμα ο Φερνάντο Σάντος τον άφησε εκτός Μουντιάλ.





Ρικάρντο Μοντολίβο: Ο άτυχος της τελευταίας στιγμής, αφού στο φιλικό της Ιταλίας με την Ιρλανδία έσπασε το πόδι του. Ο γιατρός της Σκουάντρα Τζούρα  δήλωσε: Ο Μοντολίβο υπέστη κάταγμα κνήμης και γι αυτό χάνει το Μουντιάλ. Το πιθανότερο είναι πως θα χρειαστεί να υποβληθεί σε εγχείριση.




Ας ελπίσουμε να μην έχουμε νέους τραυματισμούς παιχτών, που θα τους στοιχήσουν την συμμετοχή στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου