.

.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Η επόμενη μέρα της Σκόντα Ξάνθης


 
Η Ξάνθη νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό Βόλου στο χθεσινό παιχνίδι μπαραζ και παρέμεινε στην Super league. Ο εφιάλτης που ζούσαν όλοι στην ακριτική πόλη , έλαβε τέλος καθώς η ομάδα στάθηκε στο ύψος της ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια.

 Η Σκόντα είναι η καλύτερη επαρχιακή ομάδα με συνεχόμενη παρουσία στην Α’ εθνική από το 1989. Μπορεί να μην  έχει πάρει κάποιο τρόπαιο από το 1967 που ιδρύθηκε, αλλά ο τρόπος λειτουργίας της και η πορεία της μέσα στα χρόνια αποδεικνύουν ότι είναι  πρότυπο για τις λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες.

Πάνω σε αυτό πρέπει να χτίσουν οι ιθύνοντες για την νέα χρονιά. Δεν αντιμετωπίζονται οικονομικά προβλήματα, υπάρχουν προπονητικά , υπάρχει γήπεδο, όλα αυτά πρέπει να τα εκμεταλλευτούν και να αποφύγουν  γεγονότα όπως τα φετινά. Πρώτο και κύριο είναι να γίνει ένας γρήγορος σχεδιασμός, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για την εκκίνηση της προετοιμασίας ενόψει της νέας χρονιάς. Πρέπει να επιλεγεί ο νέος προπονητής (χωρίς να αποκλείω το ενδεχόμενο να παραμείνει ο Νίκος Κεχαγιάς) όπου θα  του δοθεί χρόνος να φτιάξει έργο. Δεν γίνεται κάθε χρονιά η ομάδα να αλλάζει 2 και 3 προπονητές.

Από εκεί και πέρα κάποιοι ποδοσφαιριστές  θα αποτελέσουν παρελθόν γιατί δεν μπορούν να συνεισφέρουν. Πρέπει να γίνουν σοβαρές κινήσεις όπως αυτή του  Σολάρι και του Ντε Γκούζμαν. Δηλαδή η ομάδα να  ψάξει για ποδοσφαιριστές με εμπειρία και όχι αμφιβόλου αξίας. Καλό είναι να στηρίζεται στην νέα γενιά , αλλά είδαμε ότι αυτό προϋποθέτει  και παίκτες με εμπειρία  για να καθοδηγήσουν τους άλλους στα πρώτα τους βήματα.

Σημαντικό είναι  να κρατηθεί και ο κόσμος που ταξίδεψε στο Κλ. Βικελίδης . Οι τρείς και πλέον χιλιάδες Ξανθιώτες απέδειξαν ότι θέλουν να είναι δίπλα  στην αγαπημένη τους ομάδα. Το μόνο που απομένει γι ΄αυτό είναι να αποφθεχθούν  λάθη  προηγούμενων ετών και να κάνουν πίσω και η διοίκηση και ο κόσμος που είναι απαιτητικός .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου