.

.

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για το Μουντιάλ της Βραζιλίας


1) Συμμετέχουν και οι 8 ομάδες που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο ( Ουρουγουάη,  Βραζιλία,  Ιταλία,  Αργεντινή,  Γερμανία,  Ισπανία,  Γαλλία και Αγγλία ).

2) Όλοι οι παίκτες της εθνικής Ρωσίας αγωνίζονται στο ρωσικό πρωτάθλημα.  Στον αντίποδα μόνο ένας παίκτης από τις Ακτή Ελεφαντοστού,  Βοσνία,  Γκάνα και Ουρουγουάη αγωνίζεται σε ομάδα της χώρας του.

3) Ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής της διοργάνωσης είναι ο Μοντραγκόν, τερματοφύλακας  της εθνικής Κολομβίας - στις 23 Ιουνίου θα κλείσει τα 43! Ο γηραιότερος προπονητής είναι της Ρωσίας, ο Φάμπιο Καπέλο, ο οποίος διανύει το 68ο έτος της ηλικίας του.

4) Ο νεαρότερος παίκτης της διοργάνωσης είναι ο 18χρονος Fabrice Olinga του Καμερούν ενώ ο νεαρότερος προπονητής ο 42χρονος Niko Kovac της Κροατίας. 

5) Η Αργεντινή είναι η ομάδα με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας ( 28,9 έτη ) ενώ η Γκάνα με το μικρότερο ( 25,5 έτη ).

6) Η Μπάγερν Μονάχου και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι οι σύλλογοι με τους περισσότερους παίκτες στο Παγκόσμιο Κύπελλο καθώς έχουν από 14 η κάθε μια.

7) Το αγγλικό πρωτάθλημα έχει την τιμητική του σε αυτό το Μουντιάλ καθώς εκπροσωπείται από 114 ποδοσφαιριστές. Δεύτερο έρχεται το ιταλικό πρωτάθλημα με 81 ποδοσφαιριστές και τρίτο το γερμανικό με 78. 

8) Συνολικά όλοι οι ποδοσφαιριστές του Μουντιάλ αγωνίζονται στα πρωταθλήματα 52 διαφορετικών χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου