.

.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΓΥΡΝΑ...ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ



Τις τελευταίες μέρες το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού μονοπωλείται από ένα όνομα : Γιώργος Καραγκούνης. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, και άλλοτε αρχηγός των «πρασίνων», είναι πλέον ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, καθώς η Φούλαμ λίγα 24ωρα πριν ανακοίνωσε τη μη ανανέωση της συνεργασίας τους. Συναισθηματικά μιλώντας, ο «Κάρα» έχει παντοτινή θέση στην πράσινη οικογένεια. Αγωνιστικά όμως, ταιριάζει στον Παναθηναϊκό που έχουν φτιάξει ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του;

Σίγουρα, ενδεχόμενος επαναπατρισμός του Γιώργου Καραγκούνη θα «φτιάξει» τον κόσμο του Παναθηναϊκού, θα αποτελέσει ο ίδιος πρότυπο – αγωνιστικό και όχι μόνο – για τα νέα παιδιά του συλλόγου, και σαφώς έχει την απαραίτητη πείρα ώστε να μπολιάσει τους πιτσιρικάδες. Εκτός αυτού, ξέρει όσο λίγοι τη σημασία του Panathinaikos, και έχει ζήσει πολύ μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές με την ομάδα. Οι παραστάσεις που έχει είναι από μόνες του ικανές να ψηλώσουν ακόμα περισσότερο το νεανικό Παναθηναϊκό και να τον βοηθήσουν τη νέα περίοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Αγωνιστικά, ο φετινός Παναθηναϊκός χαρακτηρίστηκε από το επιθετικό του πρέσινγκ, από τα τρεξίματα και τη φυσική κατάσταση των περισσοτέρων παικτών του, από την ταχύτητα με την οποία έβγαινε στην επίθεση και τέλος από τη διάθεσή του να κάνει παιχνίδι χωρίς να περιμένει τον αντίπαλο. Σ’ αυτό το στυλ παιχνιδιού ταιριάζει ο Καραγκούνης; Δυστυχώς όχι. Ο Καραγκούνης παρά τα χρόνια του, μπορεί να υπερηφανεύεται, και δικαίως, ότι έδωσε τα τελευταία δυο χρόνια αρκετά παιχνίδια στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου, με τη μόνη διαφορά όμως ότι η Φούλαμ σχεδόν σε όλα τα ματς είχε παθητικό ρόλο και «περίμενε» τον αντίπαλο. Το παιχνίδι των Λονδρέζων δεν βασίστηκε ούτε στο πρέσινγκ, ούτε στο επιθετικό τρανζίσιον. Από την άλλη, η ικανότητα που έχει ο Καραγκούνης τόσο στις στημένες φάσεις, όσο και στο «πάγωμα» του παιχνιδιού λείπουν από τον Παναθηναϊκό. 

Όλοι ξέρουν ότι ο «Κάρα» τρέφει απεριόριστη αγάπη για το ποδόσφαιρο. Επίσης ξέρουν ότι δεν θα δεχτεί να έρθει, να πληρώνεται, και να κάθεται στον πάγκο ή να μπαίνει για 15 – 20 λεπτά. Ο Καραγκούνης για να επιστρέψει θέλει να ικανοποιηθεί τόσο οικονομικά , όσο και -πρωτίστως - αγωνιστικά. Ο Καραγκούνης δεν θα δεχθεί εύκολα ότι πέρσι έπαιζε βασικός στην Πρέμιερ Λίγκ και δεν θα μπορεί τη νέα χρονιά να πρωταγωνιστήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από όλα αυτά προκύπτουν πολλοί προβληματισμοί, και πολλαπλασιάζονται οι έγνοιες στο κεφάλι του Αναστασίου. Μιας και τα οικονομικά του Παναθηναϊκού δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, προτιμότερο θα ήταν ο Αναστασίου και ο Νταμπίζας να επέλεγαν κάποιο παίχτη με χαμηλότερο συμβόλαιο , μικρότερης ηλικίας ώστε να έχει και προοπτικές κέρδους η ομάδα από ενδεχόμενη μεταπώλησή του.
Όπως γίνεται αντιληπτό, είναι πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα γι’ αυτή την επανασύνδεση. Τόσο αγωνιστικά, όσο και οικονομικά, είναι πολλά τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν. Απ’ το να βάλει η ομάδα στο κεφάλι της μπελάδες, καλύτερο είναι να γίνουν κινήσεις ώστε να ελαχιστοποιηθεί το ρίσκο. Τέτοια κίνηση θα ήταν σίγουρα η επιστροφή του Καραγκούνη, αλλά με πολιτικά. Μέσα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού ως γενικός αρχηγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου