.

.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται!


Βλέποντας τις επιλογές του Σάντος για το ερχόμενο Μουντιάλ, πραγματικά δεν ήξερα αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω.  Το αρχικό «ανέκδοτο» με τον Μάνο Σέργιο, που αποδείχτηκε διαφημιστικό «τρικ», με ανάγκασε να «σπαταλίσω» πολύτιμο χρόνο στο διαδίκτυο ψάχνοντας το προφίλ του ή έστω κάποιο βιντεάκι.  Μάταια όμως. Μας γέλασε ο μπαγάσας! Η καρδιά μου σύντομα επανήλθε στην θέση της. Έχω όμως κάποιες αντιρρήσεις για την 23άδα που επέλεξε ο Σάντος να μας εκπροσωπήσει στην διοργάνωση.

Ας τα «πιάσουμε» από την αρχή.  Στον «άσσο» παίρνει τον Καρνέζη, που στην αρχή της χρονιάς καθάριζε τον πάγκο στην Ισπανία, αλλά μετά την εξαιρετική του εμφάνιση κόντρα στην Μπαρτσελόνα, θα είναι ο βασικός (λογικό) τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας. Την τριάδα συμπληρώνουν, ο Γλύκος με τον Καπίνο.

Η άμυνα είναι λίγο πολύ φιξαρισμένη, οπότε και να ήθελε ο Σάντος δεν θα μπορούσε να κάνει τις δικές του αλχημείες. Παπασταθόπουλος και Μανωλάς έχουν τον πρώτο λόγο για την ενδεκάδα και οι Μόρας, Βύντρα (αν και υπολογίζεται περισσότερο ως μπακ) αποτελούν εναλλακτικές λύσεις. Στα άκρα της άμυνας, ο Τοροσίδης δεξιά μαζί με τον «πασπαρτού» Βύντρα και ο Χολέμπας με τον Τζαβέλλα αριστερά, θα παλέψουν για μια θέση στην ενδεκάδα. Εδώ έχουμε το πρώτο «φαουλ».  Δεν θα χρειαζόταν άλλος ένας κεντρικός αμυντικός; Αν προχωρήσουμε στην διοργάνωση, αυτό μπορεί μας στοιχίσει (τιμωρίες, τραυματισμοί). Πάρε άνθρωπε μου και τον Αβραάμ! Μπορεί να προέρχεται από μέτρια χρονιά, αλλά έχει την προσωπικότητα και την εμπειρία για να μας βοηθήσει. Μεγάλη αδικία για τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Για τους προερχόμενους από τραυματισμό Σιόβα και Κ.Παπαδόπουλο τι να πώ; Τους δίνω όσκαρ «ατυχίας»!

Πάμε όμως και στο κέντρο όπου θα κλάψουν μανούλες. Χριστοδουλόπουλος (δεν είχε θέση σε αυτή την ομάδα), Τζιόλης, Μανιάτης, Σάμαρης, Καραγκούνης, Ταχτσίδης, Κονέ και Κατσουράνης είναι οι επιλεγμένοι. Για τον πρώτο και τον τελευταίο δε μπορώ να σχολιάσω διότι είμαι άνθρωπος που δεν μου αρέσει να βρίζω. Φανερή η έλλειψη ταχύτητας, αλλά τι να κάνουμε; Αυτούς έχουμε αυτούς εμπιστευόμαστε!

Και τώρα η επίθεση. Ποιος λείπει ρε παιδιά; Α ο Κλάους... Εδώ δεν τον εμπιστεύτηκε στον ΠΑΟΚ και τον έστειλε δανεικό στον Πανσερραϊκό, θα τον επιλέξει στην Εθνική; Ας είμαστε ρεαλιστές. Και ο μόνος διαθέσιμος να ήταν, θα έπαιρνε τον Δημήτρη Παπαδόπουλο ή τον Καρέλη. Ο Μήτρολου, είναι ένα ερωτηματικό (λόγω του τραυματισμού του) και ο Γκέκας είναι……….οφσάιντ από τώρα (αν και φορμαρισμένος)! Και ποσοτικά να το δούμε ΔΕΝ αρκούν 2 σέντερ φορ. Σας προλαβαίνω, λέγοντας ότι ο Σαμαράς και ο Σαλπιγγίδης προορίζονται για ακραίοι επιθετικοί, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Άδικο έχω; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου