.

.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Σαν έχεις ...πλάνο διάβαινε!


Η παραπάνω λαϊκή ρήση είναι ...αφιερωμένη στον «οικοδόμο» της φετινής πρωταθλήτριας Ισπανίας. Η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε είναι ο ορισμός της ποδοσφαιρικής ομάδας. «Όλοι για έναν και ένας για όλους», όπως κοινότυπα ξεστομίζουν πολλοί, μα ελάχιστοι είναι εκείνοι που μετουσιώνουν σε πράξεις τα λόγια τους. Σε αυτό το κλαμπ των ...ελαχίστων ανήκουν και οι 22 παίκτες του φετινού (περυσινού πλέον) ρόστερ της Ατλέτικο που έζησαν όλοι μαζί το γλυκό τους ...παραμύθι τη χρονιά που μας πέρασε και που δύσκολα θα ξαναζήσουν. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως η παρέα του «Τσόλο» είναι σχεδόν ακατόρθωτο να επαναλάβει τον ...άθλο της κατάκτησης της Πριμέρα Ντιβιζιόν και της ...μισής (!) κατάκτησης του Champions League. Σύμφωνοι. Μια ομάδα με το υποδεκαπλάσιο μπάτζετ από τους ανταγωνιστικότατους συνδιεκδικητές της χρειάζεται να δαπανήσει όχι πολύχρωμα ...ευρώ μα αξίες όπως θέληση, πίστη, δουλειά και πάθος για να μπορέσει να υπερκαλύψει την οικονομική της ...αδυναμία. Ό,τι ακριβώς, δηλαδή, ...δαπάνησαν οι «Ροχιμπλάνκος» την αγωνιστική χρονιά που μας πέρασε. 

Από την άλλη, δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός πως την ομάδα της Μαδρίτης απαρτίζουν ποδοσφαιριστές υψηλότατου επιπέδου που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα «αστέρια» των αντιπάλων ομάδων. Παίκτες που (όπως είναι φυσικό) θα αποτελέσουν μεγάλη απώλεια από τη ...μηχανή του Σιμεόνε εφόσον αποχωρήσουν από το σύλλογο το προσεχές καλοκαίρι. Ο Ντιέγκο Κόστα φαντάζει η πρώτη ...απειλή, με τους Κουρτουά, Τιάγκο και Λουίζ να ακολουθούν προς το παρόν. Όμως, ενώ παίκτες πηγαίνουν κι έρχονται, οι αξίες που προαναφέρθηκαν μένουν ακλόνητες στη θέση τους. 

Συνεπώς, με ολίγες αλλαγές στο ρόστερ και με ακόμη περισσότερες φιλοδοξίες θα πορευτεί η Ατλέτικο Μαδρίτης και την επόμενη αγωνιστική χρονιά για ό,τι καλύτερο προκύψει. Υπάκουη και πάλι στα πιστεύω του «μαέστρου» της, Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος φαίνεται να ...θεμελιώνει μία ποδοσφαιρική σχολή που έρχεται να προστεθεί σε αυτή της μεγάλης Μπαρτσελόνα των προηγούμενων ετών. Από τις ταχύτατες εναλλαγές της μπάλας μέσα σε ...ποδοσφαιρικό θάλαμο περνάμε σιγά-σιγά στο δυνατό, παθιασμένο παιχνίδι που συνοδεύεται από την ευφυΐα και την προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο.

Και αν είναι, όπως λέγεται, εύκολο να φτάσεις στην κορυφή μα δύσκολο να παραμείνεις, μακριά εκεί στο Μαδριγάλ φαίνεται πως αρέσκονται στις ...δυσκολίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου