.

.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Αρακαζού: μια σύντομη ματιά στην πόλη που θα φιλοξενήσει την Εθνική Ελλάδος


Όπως είναι ήδη γνωστό, από καιρό, το προπονητικό κέντρο που θα χρησιμοποιήσει ως βάση της η Εθνική Ελλάδος, κατά την παραμονή της στην Βραζιλία, βρίσκεται στην πόλη Αρακαζού. Η συγκεκριμένη επιλογή έγινε με γνώμονα τα χιλιόμετρα που θα πρέπει να κάνει η γαλανόλευκη προκειμένου να φτάσει στις πόλεις που θα δώσει τα τρία παιχνίδια της φάσης των ομίλων, κόντρα σε Κολομβία, Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού. Το Αρακαζού βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Βραζιλίας και απέχει 1219 χιλιόμετρα από το Μπέλο Οριζόντε ( Koλομβία-Ελλάδα), 607 χιλιόμετρα από το Νατάλ ( Ιαπωνία-Ελλάδα ) και 824 χιλιόμετρα από την Φορταλέζα ( Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού). 

Ποιο είναι το Αρακαζού

Το Αρακαζού είναι μια παραθαλάσσια πόλη στο βορειοανατολικό κομμάτι της Βραζιλίας. Ιδρύθηκε το 1855, είναι η πρωτεύουσα της πολιτείας του Σερτζίπε και έχει πληθυσμό 615.000 κατοίκους - περίπου το 33% του πληθυσμού ολόκληρης της πολιτείας. Αποτελεί σημαντικό οικονομικό και εκπαιδευτικό κέντρο. 

To όνομα της πόλης βγαίνει από το '' ara acaiu '' που στην γλώσσα Tupi-guarani των ιθαγενών της περιοχής  σημαίνει '' το κάσιου των παπαγάλων '' ( το φυστίκι κάσιου είναι ξηρός καρπός που καλλιεργείται κυρίως στη Βραζιλία). 

Το κλίμα της πόλης είναι τροπικό και χαρακτηρίζεται από υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία ενώ η εποχή των βροχοπτώσεων είναι από τον Μάρτιο εως τον Αύγουστο. Η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 26 βαθμοί Κελσίου. Ευτυχώς για την Εθνική μας, ο Ιούλιος συγκαταλέγεται στoυς κρύους μήνες για την πόλη, αφού η θερμοκρασία κυμαίνεται κατά μέσο όρο στους 24 βαθμούς Κελσίου, δεν ξεπερνά ποτέ τους 28 ενώ το βράδυ πέφτει εως και στους 20 βαθμούς. 


Το Αρακαζού είναι γνωστό στην Βραζιλία για τα φεστιβάλ και την μοντέρνα εικόνα του. Θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες και φθηνότερες πόλεις της βορειανατολικής πλευράς της χώρας. Τέλος, η πρωτεύουσα του Σερτζίπε ξεχωρίζει για δύο ακόμη λόγους - είναι ανάμεσα στις πόλεις της Βραζιλίας με τις χαμηλότερες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες αφού χαρακτηρίζεται από ένα υγιές lifestyle αλλά και η πόλη με το χαμηλότερο αριθμό καπνιστών, σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Υγείας της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου